Olja trappor med TreStjerner Hårdvaxolja

Steg 1

Alla underlag skall först tvättas med TreStjerner Golvrengöring och vara rent, torrt och fritt från fett, såparester och andra tvättmedel. Tidigare hårdvaxoljade ytor mattslipas med slippapper nr 150-180. Tidigare lackade och målade ytor slipas ned till bart trä. Avlägsna slipdamm noga.

Steg 2

Rör om noggrant före och under användning. Jobba i mindre fält. Påför hårdvaxoljan i brädornas längdriktning i jämna och tunna strykningar med en lackpensel med förlängningsskaft eller en korthårig roller för släta ytor. Efterstryk med en lackpensel i hela golvbrädans längdriktning. Jobba på detta sätt 2-3 brädor åt gången tills hela ytan är behandlad. Eventuell fiberresning slipas ned lätt med slippapper nr 180.

Steg 3

Applicera 2 strykningar TreStjerner Hårdvaxolja på nya och nedslipade ytor. Om ytan ska färgas in behandlas golvet först med TreStjerner Golvolja i vald kulör och sedan 1 strykning klar TreStjerner Hårdvaxolja. Vid underhåll av tidigare hårdvaxoljade ytor rekommenderas 1 strykning klar hårdvaxolja.

TreStjerner Hårdvaxolja

Ger ett naturligt utseende,
är slitstark och är lätt att stryka ut.

TreStjerner Hårdvaxolja är avsedd för massiva trägolv och parkettgolv och är en ytbehandling av hög kvalitet baserad på förädlade vegetabiliska oljor och hårda vaxer. Behandlingen ger ett slitstarkt och naturligt utseende. Produkten är lätt att stryka ut och enkel att underhålla.

TreStjerner Hårdvaxolja kan också kombineras med en infärgning med TreStjerner Golvolja i önskad nyans, och den kan användas till snickerier, möbler och bänkskivor. När ytan är färdighärdad uppfyller produkten kraven för att få användas i kontakt med näringsämnen
(EN 1186).

Detta behöver du

  • Trestjerner Hårdvaxolja
  • Trestjerner Golvrengöring
  • Lackpensel
  • Sandpapper 150-180
  • Roller
  • Färgtråg
  • Förlängningsskaft till rulle