Välj kategori

Klicka på en fråga för att se svaret

 • Varför är det viktigt att torka av överskottsolja vid behandling med olja?

  Svar

  TreStjerner Golvolja är en icke-filmbildande produkt, det vill säga olja skall ligga nere i träet. Oljan som inte tränger ner i underlaget måste avlägnas, annars bildar den en klibbig oljefilm som är svår att avlägsna senare.

 • Hur underhåller man ett oljebehandlat golv?

  Svar

  För daglig rengöring rekommenderar vi dammsugning och torrmoppning med mikrofibertrasa.

  För regelbunden rengöring av smutsiga golv rekommenderar vi rengöring med TreStjerner Underhållsolja och vatten (förhållande 1:20). Använd en lätt fuktad mopp vid rengöring och undvik spill på golvet.

  Vid underhåll av oljade golv används TreStjerner Golvolja som underhållsolja. Det oljade golvet bör underhållas/tillföras mer olja när golvet ljusnat och ser torrt ut. Underhåll av oljade golv bör påbörjas innan oljan är nedsliten ända ned till bart trä. Använd samma kulör och kvalité på oljan som användes från första början.

 • Hur påförs TreStjerner Golvolja?

  Svar

  Applicera oljan fältvis. Börja olja längs med lister motsvarande 4-5 golvbrädor. Använd en platt lackpensel. Applicera därefter oljan i brädornas längdriktning med hjälp av en roller för släta underlag monterad på ett förlängningsskaft. Oljan skall ligga blank och våt på träet i ca 5-10 minuter. Tillför mer olja om den torkar in. Överskott av olja skall föras över till nästa fält med en icke-smetande gummiraka. Det föregående, färdigoljade fältet torkas och poleras noggrant med luddfria bomullstrasor. Använd många trasor. Ta nästa fält på 4-5 brädor och följ motsvarande tillvägagångssätt tills golvet är färdigoljat. Glöm inte att allt överskott av olja skall avlägsnas. Golvolja skall inte bilda film på ytan. Ett färdigoljat golv skall vara mättat och ha ett matt utseende. Oljan skall härda i 7 dagar. Golvet är brukstorrt efter ca 16 timmar, men under härdningstiden är det viktigt att golvet inte blir smutsigt, fuktigt eller täcks över.

 • Kan vi lacka över TreStjerner Golvolja?

  Svar

  Ja, det går bra. Du kan använda alla våra lacker men TreStjerner Golvmatt ger dig det mest naturtrogna utseendet som ligger närmast oljans.

  TreStjerner Golvolja kan överlackas efter 48 timmar.

Svar

TreStjerner Golvolja är en icke-filmbildande produkt, det vill säga olja skall ligga nere i träet. Oljan som inte tränger ner i underlaget måste avlägnas, annars bildar den en klibbig oljefilm som är svår att avlägsna senare.

Hittar du inte något svar? Skicka in din fråga här: